محمدعلی براتی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت صادرات گوگرد ایران، گفت: در حال حاضر پس از تامین نیازهای صنایع داخلی تمامی گوگرد بنتونیت و کلوخه پالایشگاههای گاز پارس جنوبی و شهید هسامی نژاد به بازارهای جهانی صادر می شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران با اعلام اینکه هم اکنون حجم صادرات سالانه گوگرد ایران به حدود 650 هزار تن رسیده است، تصریح کرد: با توجه به راهاندازی پالایشگاههای جدید پارس جنوبی، برای صادرات سالانه حدود یک میلیون تن گوگرد برنامه ریزی و هدف گذاری کرده ایم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی چین بزرگترین خریدار گوگرد صادراتی ایران است، اظهار داشت: پس از چین کشورهای هند و برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی جز مشتریان گوگرد ایران هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته حجم درآمدهای کشور از محل صادرات گوگرد و گازمایع به حدود یک میلیارد دلار رسیده بود، بیان کرد: در شرایط فعلی در کنار صادرات گوگرد به کشورهای هدف، شناسایی بازارهای جدید برای صادرات گوگرد در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش مهر، جداسازی گوگرد از ترکیب فرآوردههای نفتی و گاز یکی از سیاستهای وزارت نفت بوده و بر این اساس ظرفیت تولید این محصول گازی در پالایشگاهها در حال افزایش است.
بر این اساس با بهره برداری از طرح توسعه، بهینه سازی و نوسازی پالایشگاههای موجود نفت ظرفیت تولید گوگرد با افزایشی حدود 4 برابری به افزایش می یابد.
از سوی دیگر با افزایش تولید بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا، گوگرد این فرآوردههای نفتی جداسازی و به جای سوختن به عنوان یک محصول به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
مطابق با برنامه زمان بندی پیش بینی میشود ظرفیت تولید گوگرد در پالایشگاههای نفت کشور به بیش از یکهزار و 200 تن در روز افزایش یابد به طوریکه با اجرای طرحهای بهینه سازی و بنزینسازی در پالایشگاههای لاوان، آبادان و امام خمینی (ره) شازند تا پایان امسال، میزان بازیافت گوگرد از فرآوردههای نفتی به 1200 تن می رسد.
این در حالی است که تا پیش از از اجرای طرحهای بهینهسازی و بنزین سازی در پالایشگاههای نفت میزان تولید گوگرد حدود 280 تن در روز بوده است.
در همین حال با بهره برداری رسمی از طرح بهبود کیفیت فرآوردهها در پالایشگاه نفت تهران میزان گوگرد تولیدی در پالایشگاههای نفت کشور به 500 تن رسیده است از این میزان 130 تن در پالایشگاه بندرعباس، 32 تن در تبریز، 86 تن در اصفهان و 10 تن نیز در پالایشگاه شیراز تولید می شود.
در شرایط فعلی60 تن گوگرد در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند و 40 تن در پالایشگاه آبادان تولید می شود که با بهره برداری از طرحهای بهبود کیفیت در این پالایشگاه ها این رقم به ترتیب به 711 و 80 تن افزایش می یابد.
طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه لاوان از دیگر طرحهایی است که با اجرای آن تا پایان امسال 30 تن گوگرد از فرآورده های نفتی استحصال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز از چین به عنوان مهمترین مشتری گوگرد ایران نام برد و اعلام کرد: حجم درآمدهای سالانه کشور از محل صادرات گوگرد و گازمایع به حدود یک میلیارد دلار رسیده است.
کد خبر 2202186
نظر شما